Facebook

luni, 6 aprilie 2020

Ardei umpluti cu quinoa si ciuperci- reteta de post usoara si rapida

Cand stai acasa zilnic ai vrea sa incerci tot felul de retete.

Asa am ajuns eu la ideea de a face acesti ardei umpluti cu quinoa.

Sunt de post, sunt din categoria healthy food si sunt si foarte usor de preparat.

Mai jos va las reteta, poate va inspira :)




Ingrediente


  • 4-5 ardei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • cateva ciupeci
  • bulion
  • sare piper dupa gust
  • 100g quinoa
  • 1 lingura de ulei pentu calit legume

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt iar morcovul se da prin razatoare. Se maruntesc si ciupercile, eu am ales sa le tai felii subtiri pentu ca stiam ca isi vor micsora volumul.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si morcovul si se lasa 2-3 minute sa se imoaie (puteti pune un capac deasupra pentru a se gati in aburi)

Se adauga ulterior ciupercile si se lasa la calit cateva minute sau pana ce acestea isi micsoreaza volumul.

Se adauga quinoa si  o cana cu apa si se lasa la fiert aprox 20-25 de min sau pana ce devine usor transparenta.Se mai adauga apa la nevoie (exact la la pilaful de orez)

Se asezoneaza cu sare piper si apoi se agauga bulionul. Se lasa sa scada pana ce compozitia arata asa:



Se curata cotoarele ardeilor si se spala bine atat in interior cat si in exterior.

Compozitia racita in prealabil se adauga in ardei,iar daca doriti se pot pune capacele la ardei (o felie de rosie sau chiar cotorul de la ardei curatat de seminte).

Se pun la fiert intr-o oala cu apa si bulion amestecat pentru minim 30min sau pana ce ardeii devin moi.




Se pot servi cu o lingura de smantana pentru cei care nu tin post sau cu muuuult patrunjel deasupra:)


Pofta  buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu