Facebook

joi, 26 martie 2020

Saratele cu branza spornice - fara drojdie - reteta usoara si rapida

Am facut de cateva luni o pasiune pentru saratele.

Imi plac pentru ca merg foarte bine in multe combinatii.

Dar, cum in ultima perioada gasesti drojdie foarte greu, am decis sa incerc sa o inlocuiesc.

Asa ca am ales sa fac aceste saratele cu banza. Sunt delicioase, noi deja le-am consumat aproape pe toate ;))

Va las reteta mai jos, daca o incercati, anuntati-ma ce parere aveti despre ele.

Ingrediente

  • 350g faina
  • 250g branza de vaca sarata
  • 60g untura (sau 120g unt cu 80% grasime)
  • 100g smantana grasa (min 20% grasime)
  • 1 ou
  • sare, piper, chimen (susan, sau alte seminte care va plac)
  • Un ou pentu uns (optional puteti adauga si boia)



Mod de preparare

Se farama branza cat mai fin, se adauga oul, smantana, untura, piperul, sarea daca branza nu este sarata, si seminte de chimen.


Se amesteca cu mixerul pana ce compozitia devine omogena.



Se adauga faina treptat si se continua amestecarea (cu paleta de framantat sau cu mana) pana ce aluatul se desprinde de pe mana sau de pe carligul de framantat.


Am tapetat blatul de bucatarie cu faina.


Eu nu am un blat foarte mare de bucatarie asa ca am impartit aluatul in 4 bucati egale si am inceput sa il intind uniform la o grosime de apox 0,5 cm

Am batut oul si am adaugat un pic de boia. Cu o pensula am intins pe toata suprafata.



Am pesarat seminte de chimen din belsug peste toata foaia de aluat.


Acum am inceput sa le tai fasii lungi si cat mai drepte, apoi am impatit lungimea aluatului in 2 bucati aproximativ egale. voi puteti da oice forma doriti.



Am incins cuptorul la 180 de grade celsius si am copt saratelele pentru aproximativ 20 de minute (intr-o tava in care am pus si hartie de copt).

Se lasa la racit si pentru a ramane fragede se acopera cu un prosop cat sunt inca un pic caldute:)



Spor sa aveti !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu